26 författare och andra litterära aktörer deltar på bokbordet i biblioteket på Vimmerby berättar den 15 oktober. Foto: Pixabay

  Här är författarna som kommer till bokbordet i Vimmerby – hela listan

  26 av länets författare, förlag och litterära sällskap kommer till Vimmerby berättar.
  – Jag ser fram emot att träffa läsare och att lyssna till och inspireras av andra författare, säger Michaela Winglycke, en av de medverkande författarna.

  På Vimmerby berättar blir det bokbord i nya Kontaktcenter i Stadshuset och vidare in i biblioteket. Utställarna ska få visa upp delar av sin produktion och sälja signerade böcker till besökarna.

  – Efter två år av pandemi känns det jätteroligt att kunna erbjuda människor i trakten att komma och delta i en festival av det här slaget, säger Noomi Lindberg, litteraturpedagog på Vimmerby bibliotek. Så fort vi på biblioteket fick veta att festivalen skulle äga rum i år tänkte vi att det vill vi naturligtvis vara en del av.

  – Det blir ett kul tillfälle att möta mina läsare. Jag hoppas att det ska komma mycket folk och att de passar på att ställa lite frågor till oss författare, säger deckarförfattaren Samuel Karlsson, en av dem som kommer att vara på plats. 

  Utöver bokbordet blir det också andra glada upptåg på biblioteket under dagen.

  – Det kommer att bli uppläsningar av ungdomarna som hade sommarpraktik inom projektet Skrivsommar, berättar Noomi Lindberg. För barn har vi sagostund med författaren Lotta Hellström, och ett lyckohjul där man kan vinna böcker. Och så blir författarna intervjuade på scenen av moderatorn Patric Engqvist. 

  Även Michaela Winglycke, som har skrivit flera kriminalromaner, kommer att delta.

  – Min serie om polisen William Johnson utspelar sig i Vimmerby och det är därför en självklarhet att vara med på evenemang som anordnas i stan, säger hon. Det är också i Vimmerby jag har en chans att få ta del av hur lokalborna tagit emot mina böcker. 

  Att vara ute på olika event och möta läsarna är något hon gärna skulle göra mer av. Hon ser också fram emot att träffa de andra författarna.

  – Det roligaste är att prata med läsarna/lyssnarna och få ta del av deras upplevelser, och att lyssna till andra författare. Jag älskar att höra andra författare prata om sina böcker och skrivande, säger Michaela Winglycke, som också håller på att skriva den fjärde delen i serien om William Johnson. 

  – Det är alltid kul att träffa andra författare och läsare, säger Samuel Karlsson, som även han har en ny del i sin serie på gång för utgivning till nästa sommar.

  Anmälda utställare:

  Anna Winberg Sääf, författare, Borgholm
  Annie Erixon, författare, Gamleby
  Bo Bergstrand, Elisabeth Bergstrand-Poulsen-sällskapet
  Börje Wennerström, författare, Blackstad
  Carin Rickardsson, Smålands författarsällskap
  Christina Sorsa, berättare, Vimmerby
  Ellinor Mårtensson, författare, Vimmerby
  Eva Kvillner, Flano Design, Kalmar
  Eva-Lotte (Lotta) Hellström, författare, Oskarshamn
  Karin Salmson, Författarcentrum Syd
  Krister Segergren, författare, Gårdspånga
  Lars Richardsson, författare, Kalmar
  Lisa Rodebrand, Fantasiförlaget, Borgholm
  Malin Albertsson, författare, Storebro
  Margareta Lilja-Svensson, Margit Friberg-sällskapet
  Marie Strömberg, författare, Vetlanda
  Michaela Winglycke, författare, Vimmerby
  Peter Hultsberg, författare, Kalmar
  Pia Kask, författare, Kalmar
  Rebecca Romero, författare, Västervik
  Rebecka Fredriksson, författare, Södra Vi
  Samuel Karlsson, författare, Vimmerby
  Therese Bernhardt, författare, Vimmerby
  Tin Eriksson, Vombat förlag, Färjestaden
  Torgil Höckergård, författare, Hjorted
  Ulf Durling, författare, Loftahammar

  Litteraturnod Vimmerby är region Kalmar läns plattform för litteraturutveckling. Vi förvaltar, förmedlar och förändrar litteraturen i Astrid Lindgrens anda.

  Kontakter

  Relaterat innehåll