Fotograf med kamera
  Vimmerby fotoklubb medverkar på Vimmerby berättar 2022. Foto: Pixabay

  Fotoklubben deltar på Vimmerby berättar

  Vimmerby fotoklubb kommer att vara på plats den 15 oktober och fotografera litteraturfestivalen Vimmerby berättar. – Vi kände direkt att det här kan bli riktigt bra, säger fotoklubbens Bertil Andersson.

  Fotoklubben består av 56 medlemmar från Vimmerby med omnejd. De träffas på helgerna och fotograferar tillsammans, sedan tittar de på bilderna och samtalar om fotona som blev resultatet.

  – Vi är en blandad skara, allt från amatörer till proffs med erfarenhet av att jobba som fotografer under många år, berättar Bertil.

  Själv är Bertil erfaren fotojournalist som har fotograferat många festivaler, konserter och artister under årens lopp.

  På Vimmerby berättar ser han fram emot att fånga rörelsen i stan. Det är ett komplext program där många saker händer samtidigt, vilket är en utmaning som är rolig, tycker Bertil.

  – Det ska inte bara vara bilder på poeterna som gör uppläsningar, utan på människorna som deltar. Jag ser fram emot att fota baletten på Rådhuset, broderiworkshop på Kulturskolan och uppläsningen i Stadshotellets bar på kvällen.

  Bilderna får sedan Litteraturnod Vimmerby använda fritt.

  – Vi gör det här för vårt eget nöje. De som är i början av sin karriär får erfarenhet och vi lär oss något för varje gång vi är med och fotar, säger Bertil.

  – Att samarbeta med det lokala kulturlivet och lokalt föreningsliv ligger helt i linje med vårt uppdrag, säger Anna Mellergård, verksamhetsledare på Litterturnod Vimmerby som arrangerar festivalen. Vi är glada över fotoklubbens engagemang!

  Om Vimmerby berättar

  Astrid Lindgren växte upp i Vimmerby och har genom sitt författarskap ständigt fört barnens talan. Med inspiration från henne arbetar festivalen Vimmerby berättar efter mottot Mod, Ansvar och Fantasi. Festivalen står för värden som demokrati, mångfald och yttrandefrihet.

  Vimmerby berättar är en del i region Kalmar läns arbete med litteraturutveckling och har initierats av Litteraturnod Vimmerby. Festivalen arrangerades för första gången i oktober 2019. Under 2020 ställdes festivalen om pga pandemin och blev istället till ett antal digitala event som spreds ut över hösten 2020 och våren 2021. Hösten 2021 hölls ingen festival. Den 15 oktober 2022 hålls den som en heldag kl 10.00-22.00. Festivalen genomförs med stöd av Region Kalmar, Vimmerby kommun och Statens kulturråd.

  Litteraturnod Vimmerby är region Kalmar läns plattform för litteraturutveckling. Vi förvaltar, förmedlar och förändrar litteraturen i Astrid Lindgrens anda.

  Kontakter

  Relaterat innehåll