Thomas Segerström och Göran Everdahl
  Thomas Segerström och Göran Everdahl snackar Shakespeare på litterär salong i Vimmerby.

  Shakespeare, rösträtt och Tove Jansson när litterära salonger är tillbaka

  Tre spännande föreställningar med aktuella teman är på gång den här hösten – Shakespeare, kvinnors rösträtt och Tove Jansson står i fokus.

  – Vi är stolta över att kunna presentera ett så intressant program, säger Anna Mellergård, verksamhetsledare för Litteraturnod Vimmerby.

  Med tre litterära salonger på programmet kommer nu Riksteatern Vimmerby och Litteraturnod Vimmerby igång med sitt samarbete. Först ut är ett besök av skådespelaren Thomas Segerström och filmkritikern Göran Everdahl, som båda är entusiastiska Shakespearefans. Under en trivsam timme berättar de om hur de hittade fram till Shakespeare och vilka som är deras favoriter bland pjäser och karaktärer, samt diskuterar vem han egentligen var – och där är de inte alls överens!

  För hundra år sedan fick kvinnor i Sverige rösta i riksdagsvalet för första gången. För att uppmärksamma jubileet framför Catherine Westling en monolog, skriven av Lisa Lindén, om Gulli Petrini som var en av förkämparna för kvinnlig rösträtt.

  Astrid Lindgrens födelsedag firas i år med besök av den finlandssvenska vissångerskan Emma Klingenberg. Hon har tonsatt tidigare opublicerade dikter av Tove Jansson och framför dem tillsammans med musiker. Arrangemanget är också ett samarbete med Astrid Lindgrens Näs och Astrid Lindgrens Näs vänförening.

  Programmet genomförs med stöd av Kulturrådet.

  Litterära salonger hösten 2021

  30/9 kl 19.15 Vi snackar Shakespeare, Tullportsteatern

  7/10 kl 19.15 Föregångerskan, Tullportsteatern

  14/11 kl 19.00 Tove Jansson – visdiktaren, Astrid Lindgrens Näs

  Relaterade länkar

  Litteraturnod Vimmerby är region Kalmar läns plattform för litteraturutveckling. Vi förvaltar, förmedlar och förändrar litteraturen i Astrid Lindgrens anda.

  Kontakter

  Relaterat innehåll

  Magnus Utvik

  Litterära salonger tillbaka i höst

  Under hösten 2021 kommer Riksteatern Vimmerby och Litteraturnod Vimmerby att återigen genomföra litterära salonger. – Vi har längtat efter att få skapa de här mötena mellan författare

  Läs mer »