Matilda Gustavsson
  Matilda Gustavsson besöker årets första litterära salong i Vimmerby.

  Årets första litterära salong – Matilda Gustavsson 29 januari

  Författaren Matilda Gustavsson besöker Vimmerby för att tala om sin nyligen utkomna bok ”Klubben”. En skildring av krisen inom Svenska akademien med maktspel, nepotism och övergrepp i fokus.

  Genom 18 kvinnors vittnesmål avslöjade Matilda Gustavsson en uppburen mans övergrepp och en anrik svensk institution föll i bitar inför en hel värld. Förra året tilldelades hon Stora Journalistpriset i kategorin Årets avslöjande. Hennes artikel ledde till att den så kallade Kulturprofilen dömdes för våldtäkt, halva Svenska Akademien, kultursfärens mest beständiga sällskap, lämnade sina stolar. Ett Nobelpris delades inte ut. Världens medier bevakade skandalen. Avslöjandet om Jean-Claude Arnault och hans osunda relation till Svenska Akademien rymmer maktmissbruk, nepotism och rena våldtäkter.

  I den nyligen utgivna boken ”Klubben” beskriver Matilda Gustavsson krisens kärna och skildrar hur makt och övergrepp har gått hand i hand.

  Den 29 januari möter ni henne under årets första litterära salong på Stadshotellet i Vimmerby.

  OBS! Den litterära salongen 29 januari är fullbokad.

  För mer information eller intresse för kommande litterära salonger kontakta litteraturutvecklare Anna Mellergård.

  Litteraturnod Vimmerby är region Kalmar läns plattform för litteraturutveckling. Vi förvaltar, förmedlar och förändrar litteraturen i Astrid Lindgrens anda.

  Kontakter

  Relaterad media

  Relaterat innehåll