Niels Vonberg
  Niels Vonberg blir årets deltagare från Kalmar län i Skrivyta Syd, ett utvecklingsprogram för författare.

  De blir årets deltagare i Skrivyta Syd

  Nu är det klart vilka författare som blir årets deltagare i Skrivyta Syd. Region Kalmar representeras av poeten Niels Vonberg.

  Drygt 40 personer sökte till den första omgången av Skrivyta Syd, ett litterärt utvecklingsprogram inom Regionsamverkan Sydsverige. 

  De antagna är utvalda av ett självständigt konstnärligt råd bestående av Ami Andersson, författare i Kalmar, Björn Kohlström, litteraturkritiker i Jönköping, Jessica Nettelbladt, filmare i Skåne och Julia Svanberg författare och skrivpedagog i Blekinge. Programmet skräddarsys efter deltagarnas behov och önskemål.

  – Med Skrivyta Syd vill Litteraturnod Vimmerby vara med och bidra till att skapa en levande litterär miljö i södra Sverige, säger Anna Mellergård, verksamhetsledare för Litteraturnod Vimmerby. Man ska kunna leva och verka som författare här och inte känna sig tvungen att flytta för att få tillgång till nätverk och andra resurser. I höst får samtliga deltagare möta Litteraturnod Vimmerbys Regionförfattare, då vi arrangerar ett endagsresidens i Kalmar. Det här känns fantastiskt spännande!

  Antagna till Skrivyta Syd 2021 är:

  Kalmar: Niels Vonberg
  Blekinge: Ola Rydberg
  Halland: Krystallia Sakellariou
  Jönköping: Amale Hanna Dawod
  Kronoberg: Mija Åhlander
  Skåne: Nina Pascoal

  Skrivyta Syd ska bidra till att skapa en levande litterär miljö i södra Sverige och att man ska kunna leva och verka som författare i Sydsverige och inte känna sig tvungen att flytta för att få tillgång till nätverk och andra resurser.

  Bakgrund

  Skrivyta Syd är ett ettårigt konstnärligt utvecklingsprogram för skönlitterära författare. Under ett år får deltagarna en unik möjlighet att utveckla sitt konstnärliga skrivande genom att delta i litterära residens, branschträffar, träffa manuscoacher och delta i samtal med andra författare.

  Projektet är en del av Regionsamverkan Sydsveriges (RSS) samarbete med fokus på litteraturutveckling. Projektet drivs av de sex regionerna Kalmar, Jönköping, Blekinge, Kronoberg, Halland och Skåne. Projektet medfinansieras av Statens kulturråd.

  För mer information och kommentarer

  Anna Mellergård, Litteraturnod Vimmerby
  072-2038290 anna.mellergard@vimmerby.se

  Lena Sundgren-Brorsson, Region Skåne
  076-889 07 53 lena.sundgren-brorsson@skane.se

  Peter Nyberg, Region Jönköping
  070-298 05 38 peter.nyberg@rjl.se

  Camilla Carnmo, Region Blekinge och Kronoberg
  076–6362976 camilla.carnmo@regionblekinge.se

  Maria Ehrenberg, Region Halland
  035-17 98 61 Maria.Ehrenberg@regionhalland.se

  Litteraturnod Vimmerby är region Kalmar läns plattform för litteraturutveckling. Vi förvaltar, förmedlar och förändrar litteraturen i Astrid Lindgrens anda.

  Kontakter

  Relaterad media

  Relaterat innehåll