Vimmerbypoet får De Nios julpris

Thomas C Ericsson får 50 000 kr av Samfundet De Nio.

– Jag är fortfarande i chock, säger Thomas C Ericsson, poet och till vardags anställd på Vimmerby bibliotek. Han har precis fått veta att prestigefyllda Samfundet De Nio, som är en litterär akademi, har tilldelat honom ett julpris. Julpriset delas ut utan någon särskild motivering eller ansökan. 

Thomas C Ericsson har publicerat fem diktsamlingar. Den senaste heter Nattbok C och utkom tidigare i höstas.

– De senaste tre diktsamlingarna har jag jobbat mer seriöst med. Jag har också ett längre manus som jag har hållit på med i 12-15 år och som aldrig blir klart. Diktsamlingarna är egentligen något vid sidan om, säger han och ler.

Thomas kommer från Vimmerby men bor sedan en tid tillbaka i Kisa. Han har tidigare också varit grundare och redaktör för tidskriften Den Blinde Argus. Tidskriften finns kvar som en hemsida men ges inte längre ut i tryck.

– Det här priset betyder att jag får ta mig själv och mitt skrivande på större allvar, säger han.

En annan mottagare av julpriset är kommunpoeten Jimmy Alm, som deltog på Vimmerby berättar i oktober. 

Övriga mottagare av julpriset 2022 är Sofia Dahlén, Crister Enander, Maja Larsson, K. Sivert Lindberg, Sorin Masifi och Negar Naseh. Samfundet De Nios Särskilda pris går i år till Nils-Åke Hasselmark.

Läs mer på Samfundet De Nios hemsida.

Thomas C Ericsson
Vimmerbypoeten Thomas C Ericsson får ett julpris av Samfundet De Nio.