Miranda Ebrahimi
  Miranda Ebrahimi skrev ”Den ofrivilliga bruden. En dokumentär berättelse om tvångsgifte” i samarbetade med journalisten Elisabet Omsén.

  Vimmerby berättar återupptar digitala samtal om litteratur

  Människor kommer till vårt land med erfarenheter av krig och orättvisor och med stora och genomgripande livsberättelser, många av dem finns i vårt län.

  Hur kan deras berättelser berättas? Hur går det till när man inte behärskar språket fullt ut? Och hur kan den som berättar försäkra sig om att berättelsen blir som man tänkt sig, vilket utrymme har den som skriver att tolka?

  Miranda Ebrahimi samarbetade med journalisten Elisabet Omsén i ”Den ofrivilliga bruden. En dokumentär berättelse om tvångsgifte”. Tillsammans fångade de händelser, känslor och vändpunkter.

  Miranda Ebrahimi är en av flera röster i Kalmar län som har en stark berättelse och som valt att berätta den.

  Den ofrivilliga bruden –
  30 minuters samtal mellan regionförfattaren Ami Andersson och Miranda Ebrahimi.

  Litteraturnod Vimmerby är region Kalmar läns plattform för litteraturutveckling. Vi förvaltar, förmedlar och förändrar litteraturen i Astrid Lindgrens anda.

  Kontakter

  Relaterat innehåll

  Vimmerby berättar 2020

  Litteraturfestivalen Vimmerby berättar blir i corona-tid en förlängd maratonvariant: en festival under åtta månader istället för åtta dagar. I dagarna släpps ett uppdaterat program för

  Läs mer »