Ung kvinna vid dator

  Sommarjobba som författare

  Litteraturnod Vimmerby upprepar fjolårets succé för ungdomar: möjlighet att sommarjobba som författare och recensent. I år heter projektet Läs och skriv! Under tre veckor kommer unga i åldrarna 15–18 år att få läsa böcker och skriva recensioner, samt även skriva egna berättelser.

  Sommaren 2020 blev dramatisk för många ungdomar som på grund av pandemin förlorade sina sommarjobb. Kalmar läns plattform för litteraturutveckling Litterturnod Vimmerby skapade då i samarbete med Vimmerby kommun plats för drygt 45 unga att delta i arbetet med att läsa böcker och skriva recensioner, en satsning som blev en succé och uppmärksammades stort i riksmedierna. Flera av de texter som producerades finns att läsa på Vimmerby biblioteks hemsida.

  I år följs projektet upp med satsningen ”Läs och skriv!”. Nytt för i sommar är att deltagarna kommer att få handledning på jobbet av etablerade kritiker och recensenter tack vare stöd från Kulturrådet. Även regionförfattarna Ami Andersson och Anna Winberg Sääf kommer att vara med och coacha.

  Ansökan till platserna sker via kommunens hemsida, vimmerby.se.

  Ansvariga för satsningen är Patric Engqvist på Fabriken, Carolina Klintefelt, projektkoordinator på Litteraturnod Vimmerby samt Zarah Ragnvaldsson på Vimmerby bibliotek.

  Litteraturnod Vimmerby är region Kalmar läns plattform för litteraturutveckling. Vi förvaltar, förmedlar och förändrar litteraturen i Astrid Lindgrens anda.

  Kontakter