Elever i klass 4 Hindby skola
  Elever ur förra årets vinnare, klass 4 i Hindby skola från Malmö, på Astrid Lindgrens Värld i juni 2022. Foto: Josefine Antonsson.

  Pressinbjudan: Den stora läsutmaningen till Vimmerby – möt vinnarna på Näs, Astrid Lindgrens barndomshem

  Det är dags igen! För andra året har en lycklig klass 4 vunnit den rikstäckande tävlingen Den stora läsutmaningen och hämtar nu ut sin vinst, en klassresa till Astrid Lindgrens Vimmerby.

  I år är det klass 4A från Hallenskolan i Mölndal som har kammat hem förstaplatsen med sina 2 220 lästa timmar. Det gjorde att de vann över omkring 1 900 andra anmälda klasser från hela Sverige som varit med och läst för glatta livet under höstterminen.

  I vinsten ingår resa, övernattning och besök på Astrid Lindgrens Värld, Näs, Astrid Lindgrens barndomshem och Filmbyn Småland. Besöket för 21 förväntansfulla elever äger rum den 30-31 maj i år. 

  För press finns möjlighet att träffa klassen samt Helen Nilsson (S), kommunstyrelsens ordförande, och Lars Johansson (V) ordförande i kultur- och fritidsutskottet, på onsdag 31 maj kl 09.30 på Näs, Astrid Lindgrens barndomshem

  Anmälan till nästa omgång av Den stora läsutmaningen öppnar torsdag 1 juni.

  Den stora läsutmaningen

  Den stora läsutmaningen är ett gemensamt initiativ från Adlibris, Bonnier Carlsen, Natur & Kultur och Rabén & Sjögren med målet att skapa ökad läskondis och bidra till att läsning blir en vardagsvana. Mer information och fakta om tävlingen finns på hemsidan.

  Litteraturnod Vimmerby

  Litteraturnod Vimmerby är Kalmar läns plattform för litteraturutveckling. Vi är samarbetspartner till Den stora läsutmaningen och organiserar besöket för den vinnande klassen.

  Litteraturnod Vimmerby är region Kalmar läns plattform för litteraturutveckling. Vi förvaltar, förmedlar och förändrar litteraturen i Astrid Lindgrens anda.

  Kontakter

  Relaterat innehåll