Sofia Hedman

Jag debuterade som barnboksförfattare 1997, på Eriksson & Lindgren förlag. Där skrev jag tio barn- och ungdomsböcker innan förlaget köptes upp av Rabén & Sjögren. Numera skriver jag på flera olika mindre förlag, beroende på vilken inriktning det är på mina berättelser/manus. Jag samarbetar med flera olika illustratörer.

Jag jobbar som journalist på Barometern, och har även har en konstnärlig masterutbildning med inriktning litterärt skrivande på Linnéuniversitetet. Där har jag också i flera år arbetat som handledare på olika kurser i kreativt skrivande, bland annat kurser i att skriva för barn- och ungdom.

Jag brukar också då och då vara ute i skolor och på bibliotek och berättat om mitt skrivande och då träffat allt från barn i 5-6-årsåldern till tonåringar och vuxna.

Sedan min debut har jag fått flera stipendier av Författarfonden.

Hösten 2021 debuterar jag som poet, men samlingen ”Kallt Vitt Singlar.tyst”, utgiven på Konsai förlag. Diktsamlingen grundar sig i min dotter Tammis dikter, som vi hittade efter att hon tagit sitt liv 2009, bara 16 år gammal.

Genre

barn- och ungdomsböcker, lyrik

Publicerat

Ett 20-tal barn- och ungdomsböcker, bland annat:

Bilderböcker:
Bälon seglar, Bälon överbord, Eigon och den starka mamman, Pojken och havet, Pojken och himlen, Den långa resan, Granen

För 6-10 år:
Tysta Maria, Mitt i mål Matti, Värsta kompisar, Hannes hjärta Jenny

För 12+:
Jag vill ha ett liv, Kanske ett liv, Kära dagbok (jag hatar dig)
Faktabok/bilderbok barn:
Ett bröst till tröst (utkommer hösten 2021)

Poesi:
Kallt Vitt Singlar. tyst
Sofia Hedman

Kontaktuppgifter

0703652291