Årets klassresa har börjat

Klass 4b från Linköping vann första pris i Den stora läsutmaningen - nu hämtar de ut sin vinst.

Det var genom att läsa i snitt 1 timme och 28 minuter per dag som klassen från Rosendalsskolan lyckades kamma hem priset. Idag och imorgon får de belöningen för den tid de lagt ner då de först får en heldag på Astrid Lindgrens Värld, inklusive övernattning i gästboendet, och sedan får besöka både Näs, Astrid Lindgrens barndomshem, och Filmbyn Småland.

– Det är ett stort jobb de har gjort, men också lärarna har gjort en otrolig insats, säger rektor Carolina Andersson som också är med på resan.

Inne på Astrid Lindgrens Värld började klassen med att ställa in bagaget i utrymmet vid den gamla bensinmacken Blomgrens. Sedan var ivern stor att få dra ut i parken och uppleva miljöerna och föreställningarna.

– Vi ska se ”Stridens dag” ur Bröderna Lejonhjärta sist idag, säger Renate Murken, läraren som har lett klassen igenom utmaningen. Det blir en perfekt avslutning på dagen.

För den som vill anmäla sin klass till nästa års utmaning är anmälan öppen nu. Själva tävlingen börjar den 16 september på pågår till mitten av december. Varje klass 4 i hela Sverige kan delta och utöver klassresan finns många andra fina priser, såsom bokpaket och biobesök. Dessutom ingår författarbesök och glada digitala inlägg från årets tävlingsledare, som denna gång är Julia Wiberg, tv-programledare, barnboksförfattare och humorpoddare känd från bland annat Djur med Julia på SVT.

Mer information och anmälan finns på Den stora läsutmaningen.

Klass 4b från Rosendalsskolan i Linköping på Astrid Lindgrens Värld.
Klass 4b från Rosendalsskolan i Linköping, vinnare av Den stora läsutmaningen 2023, på klassresan till Vimmerby.