Författarsamtal om ”Öknens hämnd”

Maria Küchen samtalar med Arne Bengtsson om nya klimatthrillern.

Tundran har vaknat, Sibiriens permafrost tinar och en ny svensk statsminister vill gå i täten för ett fossilfritt Europa. Men det är i hettans och torkans Afrika som en avgörande plan smids. Så inleds Arne Bengtssons nya bok, som kallas för en thriller om klimatet.

Arne Bengtsson kommer från Rumskulla och bodde i Vimmerby många år. Som journalist har han skrivit om världen för bl a Dagen, TT och Utrikespolitiska Institutet. 

Boken är ”rafflande, substantiell, vacker, med karaktärer som får liv”, enligt författaren Maria Küchen, som leder boksamtalet på Kalmar teater den 27 februari kl 18.00. 

Den 27 februari är det även bokrelease för antologin ”Alla spår du gjort” med texter av ungdomar från feriepraktiken Skrivsommar. Under kvällen delas Litteraturnod Vimmerbys författarstipendium ut. Arne Bengtsson berättar även om boken på Vimmerby bibliotek den 28 februari kl 17.45 efter boksläppet.

Fri entré vid båda tillfällena.

Arne Bengtsson
Arne Bengtsson samtalar om sin bok ”Öknens hämnd” i Kalmar och Vimmerby.