Läger för ny barnmusik

Låtskrivare från Danmark och Sverige möts i Vimmerby och skapar nya barnvisor.

I januari är det dags för ett låtskrivarläger i Vimmerby. Låtarna från lägret kan sedan användas av deltagarna själva, men även till framträdanden, tv, filmer och barnkonserter. I samband med lägret är även andra aktiviteter på gång, till exempel ett offentligt föredrag om behovet av barnmusik i vardagen och vad barnsånger kan bidra med.

June Beltoft från Danmark, som har utvecklat konsertkonceptet RimRaketten där barn själva hjälper till att skriva låtar, är en av de medverkande.

Micael Castor Andersen står bakom initiativet. Sedan 2016 har han arrangerat internationella låtskrivarläger i Danmark och Tyskland. År 2020 var han med i barnlåten Kinder dieser Welt, som hade premiär inför miljontals tittare på tvi Tyskland. 

– Jag ser mycket fram emot att komma till Vimmerby. Sedan barndomen har jag sett tv-program och filmer från Astrid Lindgrens universum. Tack vare Litteraturnod Vimmerby kan jag förverkliga detta, säger Micael Castor Andersen.

Förhoppningen är att lägret och de övriga aktiviteterna ska främja intresse och samarbete kring barnsånger i Vimmerby i framtiden.

Lägret äger rum i samarbete med Klang studio den 14-19 januari. Micael Castor Andersen kommer även att hålla en öppen föreläsning om barnmusik och har också möjlighet att besöka skolor.

För mer information och anmälan kontakta Micael Castor Andersen på micaelandersen123@gmail.com

Deltagare vid tidigare låtskrivarläger
Deltagare från tidigare låtskrivarläger.