Sofia Hedman i Kalmar och Borgholm

Barnboksförfattaren som är årets regionförfattarstipendiat medverkar i författarsamtal i Foajén den 8 juni och på Ölands litteraturdag den 9 juni.

Det är andra gången som Litteraturnod Vimmerby samarbetar med Byteatern Kalmar länsteater om ett författarsamtal i Foajén. Samtalet leds av Byteaterns konstnärliga ledare Monica Wilderoth, och kommer att fokusera på två av Sofia Hedmans omkring 20 böcker. Det handlar dels om ungdomsboken “Kära dagbok (jag hatar dig)” (Kikkuli förlag) och dels om diktsamlingen “Kallt Vitt Singlar. tyst” (Konsai förlag). Båda böckerna bygger delvis på anteckningar gjorda av Sofias dotter Tammi, som tog sitt liv. Några av texterna kommer under kvällen också att gestaltas av skådespelare.

Samtalet äger rum i Foajén på Byteatern ikväll den 8 juni kl 17.30. 

Under fredagen är det sedan dags för Ölands litteraturdag, ett arrangemang av Författarcentrum Syd och Ölandsförfattarna som också Litteraturnod Vimmerby bidrar till. På förmiddagen erbjuds en rundtur på norra Öland tillsammans med Ölandsförfattarnas grundare Charlotte Sirc och Elisabeth Öhman. 

På eftermiddagen pågår programmet på Drottning Victorias vilohem i Borgholm. Årets tema är “Att ge röst åt de ohörda”. Kl 14 samtalar Sofia Hedman och Martin Melin, årets mottagare av Astrid Lindgren-priset, tillsammans med Ami Andersson, moderator och tidigare regionförfattare, om “Att skriva om det svåra – kan böcker ge barnen röst?”

Mer information om programmet finns på Författarcentrum Syds hemsida. Eftermiddagens program har fri entré och ingen föranmälan krävs. 

Sofia Hedman medverkar i författarsamtal på Byteatern i Kalmar den 8 juni och i Borgholm den 9 juni på Ölands författardag.