Ölands litteraturdag tillbaka

Den 9 juni blir det guidad tur och författarsamtal i Borgholm.

Förra årets satsning på en litteraturdag på Öland blev lyckad och nu kommer arrangörerna tillbaka igen. Det är Författarcentrum Syd som i samarbete med bland andra Ölandsförfattarna och Litteraturnod Vimmerby erbjuder en heldag med möten och samtal med aktuella författare.

Programmet inleds med en guidad tur runt norra Öland tillsammans med författarna Lotta Sirc och Elisabeth Öhman som berättar om platser och författare inom den öländska litteraturen.

På eftermiddagen medverkar Monika Fagerholm som kommer att berätta om olika teman i sitt författarskap. Barn- och ungdomsboksförfattarna Sofia Hedman och Mårten Melin samtalar tillsammans med moderator Ami Andersson om var gränserna går och vad man får skriva för unga läsare. Fredrik Loberg kommer att tala om landsbygden samt vad som får synas och vad som göms undan i svensk litteratur.

Konstnärlig ledare för Ölands litteraturdag är Gabriella Håkansson, som också är styrelseledamot i Författarcentrum Syd.

Programmet äger rum på Drottning Victorias vilohem i Borgholm. Mer information på Författarcentrum Syds hemsida.

Ölands litteraturdag arrangeras den 9 juni i Borgholm.