Författarsamtal i Byteaterns Foajé

I ett nytt samarbete mellan Litteraturnod Vimmerby och Byteatern Kalmar länsteater presenteras inbjudna gäster i samtal inför publik.

Sara Schwardts brevväxling som barn med Astrid Lindgren blev mycket uppmärksammad när boken “Dina brev lägger jag under madrassen” kom ut. Sara skrev öppenhjärtigt om sina problem och fick svar, och brevväxlingen pågick sedan till och från under trettio år. Den 4 maj berättar hon om sin vänskap med Astrid Lindgren, varför Astrid Lindgren valde att skriva till just henne och vad som hände sedan, också utifrån den uppföljande boken “Kära Astrid, det är jag igen”.

Den 8 juni samtalar författaren Sofia Hedman med Monica Wilderoth om sin ungdomsbok ”Kära dagbok (jag hatar dig)” och diktsamlingen “Kallt Vitt Singlar. tyst” som båda bygger på anteckningar av hennes dotter som tog sitt liv. Länsteaterns skådespelerska Agnes Forstenberg gestaltar några av Sofias texter. Sofia Hedman har fått Litteraturnod Vimmerbys regionförfattarstipendium 2023. 

Foajén är en ny satsning som ges vissa torsdagar under våren, med start kl 17.30 då baren öppnar och därefter möjlighet att ta del av internationella, nationella och lokala kulturhändelser i form av samtal, uppläsningar, författarmöten, diskussioner, poesiaftnar, sångprogram med mera. Den första träffen äger rum den 13 april då Jack Lukkerz och Marie Eriksson samtalar om den kvinnliga sexualiteten som någonting existentiellt.

Mer information och biljetter via Byteaterns hemsida.

Sofia Hedman och Sara Schwardt medverkar i varsitt författarsamtal i Foajén på Byteatern under våren.