Skriv, dikta och pyssla på lovet

Sportlov kan vara mer än att åka skidor. Flera av länets bibliotek bjuder på aktiviteter kring att läsa och skriva när det är dags för Kalmar läns elever att få sin vinterledighet.

På tisdag den 21 februari blir det utdelning av det allra första regionförfattarstipendiet. Det är barnboksförfattaren Sofia Hedman som är mottagare och hon får ta emot stipendiet på Kalmar stadsbibliotek kl 12.00. 

Direkt efteråt kl 13.00 blir det diktverkstad med Lena Sjöberg. Samtal om vad en dikt är och hur den kan påverka oss, och sedan chans att skriva egna dikter.

Kalmar bibliotek erbjuder också mangaverkstad med Natalia Batista. Föranmälan behövs – titta in på hemsidan för att se om det finns platser kvar.

I Vimmerby blir det workshop i poetry slam med nordiska mästaren Tess Rikardsson. Hon håller till på Allaktivitetshuset Fabriken den 22 och 23 feb kl 13.00 och det går att vara med på båda tillfällena eller bara det ena.

Läsning och skrivarworkshops erbjuds på länets bibliotek under sportlovet.

På Vimmerby bibliotek erbjuds också en tecknarworkshop med Henrik Johansson, som bland annat har gjort bilderna till populära serien PAX, den 23 feb kl 13.00. 

Författar- och pysselverkstad med författaren och illustratören Emma Jansson blir det på biblioteket i Högsby den 21 feb kl 10.00. Det blir en presentation av hennes böcker och en pysselworkshop med temat ”Mina första vinterdjur”, som är hennes senaste bok.

Skrivarworkshop finns också på biblioteket i Nybro dit Annie Olsson kommer den 22 feb kl 13.00. Hon gör roliga skrivövningar som kickar igång fantasin! Anmälan sker via bibliotekets hemsida.

biblioteket i Oskarshamn finns olika aktiviteter alla dagar, med högläsning om hockey, samtal om bågskytte och möjlighet att spela schack.