SmåLit bjuder in till författarsamtal och bokmässa

Litteraturfestivalen pågår i fyra städer med final i Jönköping på lördag den 4 februari.

Med start i Eksjö onsdag 1 februari fortsätter sedan programmet i Tranås och Värnamo.

Barnboksförfattaren och programledaren Ylva Hällen kommer att finnas med i såväl Eksjö som Tranås och Jönköping och berätta om sin fantasyserie Ylvania, som baseras på de tv-program med samma namn som hon tidigare gjorde för SVT. 

Callum Bloodworth, som är bördig från Tranåstrakten, berättar om sin ungavuxnaroman “Berätta tre saker”. Poeten Thomas C Ericsson som är verksam i Vimmerby medverkar också i Tranås och berättar om sin senaste diktsamling “Nattbok C”. 

I kvällsprogrammet i Eksjö den 1 februari liksom under senare delar av programmet medverkar Moa Herngren, som är journalist, författare och manusförfattare, tillsammans med Torbjörn Flygt, som fick sitt genombrott med Augustprisbelönade romanen “Underdog” 2001, och mottagaren av SmåLits migrantpris 2023 Negar Naesh. Utdelning av priset sker på lördagen i Biograf Fokus i Jönköping kl 11.10.

I Jönköping blir det också bokmässa med utställande författare och förlag. Nordiska mästaren i poetry slam 2022 Tess Rikardsson medverkar i ett scensamtal om denna konstform och framför egna dikter. 

Negar Naseh är 2023 års mottagare av SmåLits migrantpris.
Foto: Maja Flink Upphovsperson: Beatrice Bohman

För barn finns möjlighet till pyssel och lek på Jönköpings läns museum. På stadsbiblioteket visas en ny utställning om Emil i Lönneberga som i år firar 60-årsjubileum, och det bjuds även på barnteater och högläsning. 

Dagsprogrammen är gratis, men till kvällsprogrammen behövs biljett. Mer information, hela programmet och länk till biljettköp finns på Smålit.se.