Filmvisning och bokrelease

Rebecka Fredriksson släpper del två i sin serie om de första baptisterna i Sverige.

Boken ”Benådade” tar vid där den första delen ”Landsförvisade” slutar, och skildrar fortsättningen av berättelsen om den tidiga svenska baptistledaren F O Nilsson och hans fru Sofia.

I samband med boksläppet den 26/11 visas också dokumentärfilmen ”Frikyrkans historia” som tar ett bredare grepp och berättar om de olika frikyrkliga rörelsernas uppkomst i Sverige och hur de har påverkat samhället. Filmen är gjord av frilansjournalisten Fredrik Lindé och har inte visats i Vimmerby tidigare.

Efter filmvisningen hålls ett panelsamtal om makt och demokrati. Där medverkar Fredrik Wenell, teol dr och lektor på ALT, Jacob Käll, kommunalråd i Vimmerby, och författaren Rebecka Fredriksson. Samtalet leds av Carolina Klintefelt, Litteraturnod Vimmerby.

Det är fri entré till evenemanget men begränsat antal platser, så anmälan görs i förväg på denna länk.

Affisch filmvisning och bokrelease