Höstlov + läslov + skrivlov = sant

Nu har årets bästa lov inletts! Höstlovet har sedan ett antal år lanserats som ett läslov, och det finns många satsningar runt om på biblioteken i Kalmar län för unga denna vecka.

Men ingen kan läsa om inte någon skriver – och nu satsar också många av biblioteken på skrivarworkshops under lovet. På tisdagen kommer författarparet Emelie och Andreas Sjölander till Borgholms bibliotek och inspirerar unga att skriva, och de fortsätter sedan med sagostund ur ”Barnen i Kramdalen” på Bergaviksbiblioteket på onsdagen.

För den som vill skriva fantasy eller rent av något läskigt finns möjlighet i att vara med och göra en egen fantasibok på Mönsterås bibliotek, med inspiration från böcker som berättar om magiska världar. Författaren Annie Olsson har skrivarworkshop om hur man skriver spännande böcker på Nybro bibliotek på onsdagen. I Hultsfred finns möjlighet att träffa Anna Winberg Sääf, författare som har skrivit för både vuxna och barn, och skriva tillsammans på fredagen. 

Författarbesök, Alfons-kalas och Lasse-Maja-teater erbjuds också för dem som vill ta del av det som andra har skrivit. 

Flera av bibliotekens evenemang ligger uppe i Litteraturnod Vimmerbys kalender, och den som vill botanisera bland fler aktiviteter på länets bibliotek kan söka upp dem via den här sidan där det finns länkar till bibliotekens eventkalendrar.

Biblioteken i länet bjuder in unga till skrivarworkshops under höstlovet.