Fotoklubben deltar på Vimmerby berättar

"Det här kan bli riktigt bra", säger Bertil Andersson på Vimmerby fotoklubb.

Fotoklubben består av 56 medlemmar från Vimmerby med omnejd. De träffas på helgerna och fotograferar tillsammans, sedan tittar de på bilderna och samtalar om fotona som blev resultatet.

– Vi är en blandad skara, allt från amatörer till proffs med erfarenhet av att jobba som fotografer under många år, berättar Bertil.

Själv är Bertil erfaren fotojournalist som har fotograferat många festivaler, konserter och artister under årens lopp.

På Vimmerby berättar ser han fram emot att fånga rörelsen i stan. Det är ett komplext program där många saker händer samtidigt, vilket är en utmaning som är rolig, tycker Bertil.

– Det ska inte bara vara bilder på poeterna som gör uppläsningar, utan på människorna som deltar. Jag ser fram emot att fota baletten på Rådhuset, broderiworkshop på Kulturskolan och uppläsningen i Stadshotellets bar på kvällen.

Bilderna får sedan Litteraturnod Vimmerby använda fritt.

– Vi gör det här för vårt eget nöje. De som är i början av sin karriär får erfarenhet och vi lär oss något för varje gång vi är med och fotar, säger Bertil.

– Att samarbeta med det lokala kulturlivet och lokalt föreningsliv ligger helt i linje med vårt uppdrag, säger Anna Mellergård, verksamhetsledare på Litterturnod Vimmerby som arrangerar festivalen. Vi är glada över fotoklubbens engagemang!

Se programmet för Vimmerby berättar här.

Vimmerby fotoklubb ska dokumentera Vimmerby berättar den 15 oktober. Foto: Pixabay