Den stora läsutmaningen startar igen

En fjärdedel av Sveriges fjärdeklassare anmälda till nationella tävlingen.

Den 15 september drar det igång igen, tävlingen som ska hjälpa till att väcka läsglädje och öka läskonditionen hos Sveriges fjärdeklassare. I år är barnboksprofilen Ylva Hällen tävlingsledare och hon kommer under hösten att dyka upp i roliga klipp med utmaningar och tips.

Hittills har redan en fjärdedel av Sveriges klass fyror anmält sig och har chansen att vinna en klassresa till Astrid Lindgrens Vimmerby, med besök på Astrid Lindgrens Värld, Näs Astrid Lindgrens barndomshem och Filmbyn Småland på programmet. Litteraturnod Vimmerby möter upp på plats som värd för besöket.

Tävlingen arrangeras av bokförlagen Rabén & Sjögren, Bonnier Carlsen och Natur & Kultur tillsammans med nätbokhandeln AdLibris.

Mer information och anmälan finns på Den stora läsutmaningens hemsida.

Förra årets vinnarklass från Malmö besökte Näs, Astrid Lindgrens barndomshem, i maj.