Händer i höst

Vi ser fram emot Skrivyta Syds residens på Öland, litteraturfestivalen Vimmerby berättar och mycket mer.

Det kommer många nya tillfällen under hösten att sätta fokus på litteraturen i länet.

I början av september börjar nästa omgång av det konstnärliga utvecklingsprogrammet för författare, Skrivyta Syd. Denna gång inleds året med en veckas skrivarresidens på Öland. Mathias Nilo från Mörbylånga är Kalmar läns deltagare i år.

I oktober är det så dags för litteraturfestivalen Vimmerby berättar, som denna gång arrangeras som en heldag från kl 10 till 22. Litteraturnod Vimmerby står för flera seminarier under dagen. Det blir också bokbord för länets författare som även kommer att få presentera sig på scen.

Läs höstens nyhetsbrev från Litteraturnod Vimmerby här.

Mathias Nilo
Mathias Nilo.
Vimmerby berättar äger rum den 15 oktober.