Litteraturdag på Öland

Det blir mingel med författare och litterär stadsvandring när Författarcentrum Syd, Ölandsförfattarna och Litteraturnod Vimmerby bjuder in till litteraturdag i Borgholm den 17 juni.

Dagen inleds kl 12.00 med en stadsvandring guidad av Elisabeth Öhman från Ölandsförfattarna samt Leo Eriksson, Sollidens slottsfogde som även är före detta stadsarkitekt och har förskönat flera av Borgholms vackraste byggnader.

Därefter blir det litterär salong på Drottning Victorias Vilohem med temat kvinnors röster. Den inleds med ett samtal mellan författarna Charlotte Sirc, Mimmi Kovačević och Tove Folkesson om boken Han köpte min tystnad, som handlar om att växa upp med sexuella övergrepp och hur man går vidare. 

Senare medverkar Kristina Sjögren i ett samtal med Gabriella Håkansson om sin bok Kvinnokungen om drottning Kristina, och Hanna Hallgren samtalar med Anna Winberg Sääf om diktsamlingen Ensamhetsträning med Majken Johansson som vann Sveriges Radios Lyrikpris 2022. 

Ölands Litteraturdag bjuder på författarsamtal och stadsvandring i Borgholm.

Ett fullständigt program finns på Författarcentrum Syds hemsida och i Facebook-eventet för dagen. Det är också möjligt att förbeställa Afternoon Tea till den litterära salongen.