Ny sökomgång för Skrivyta Syd

Under ett år har sex författare fått möjlighet att utveckla sitt konstnärliga skrivande genom ett program som drivs genom Regionsamverkan Syd. Nu öppnar årets ansökan.

– Det har varit en intressant höst där deltagarna har fått brottas med både texter och författarrollen. Nu ser vi fram emot att se vilka som kommer att söka till nästa år, säger Anna Mellergård, litteraturutvecklare i Kalmar län.

Under den första terminen med Skrivyta Syd har deltagarna varit på författarresidens där de har samtalat med sina manuscoacher och med varandra, samt ökat sina kunskaper om förlagsutgivning och textredigering. Syftet med utbildningen är att nya författare ska få möjlighet att utveckla sitt skrivande, som ett led i att stärka ny litteratur i länen. 

Urvalet bland de sökande görs av en fristående konstnärlig jury. Satsningen är en del av Regionsamverkan Sydsveriges arbete för att stärka litteraturen som konstform. I Regionsamverkan syd ingår regionerna Blekinge, Halland, Jönköping, Kalmar, Kronoberg och Skåne.

Läs utlysningen och ansök via Vimmerby kommuns hemsida. Ansökan är öppen mellan 19 januari och 28 mars 2022.

Deltagarna i Skrivyta Syd 2021 är Amale Hanna Dawood, Niels Vonberg, Mija Åhlander, Krystallia Sakellariou och Ola Rydberg, samt även Nina Pascoal (ej med på bilden).
Deltagarna i Skrivyta Syd 2021/22 är Amale Hanna Dawood, Niels Vonberg, Mija Åhlander, Krystallia Sakellariou och Ola Rydberg, samt även Nina Pascoal (ej på bilden).