Litterära salonger tillbaka i höst

Efter pandemiåret med digitala omställningar planerar nu Riksteatern i Vimmerby att återigen genomföra litterära salonger under hösten 2021.

– Vi har längtat efter att få skapa de här mötena mellan författare och publik, säger Anna Mellergård, verksamhetsledare på Litteraturnod Vimmerby som är med och genomför evenemangen. Att streama evenemang har sina fördelar, men det är något som uppstår i det personliga mötet som inte kan ersättas med hjälp av teknik.

Programmet inleds den 4 augusti med författaren och recensenten Magnus Utvik, som kommer att samtala med Kalmar läns regionförfattare Ami Andersson på temat ”Skrivandet och delaktigheten – Magnus Utvik om sina år som kommunförfattare i Strängnäs”.

Den 28 september blir det ett samtal om Shakespeare och den 6 oktober kommer flera av Kalmar läns nya författare som debuterat under året att få presentera sig och berätta om sina böcker.

Magnus Utvik är först ut av gästerna på höstens litterära salonger.

Den 27 oktober intervjuas regionförfattaren Anna Winberg Sääf av Patric Engquist om sitt författarskap. På Astrid Lindgrens födelsedag den 14 november kommer visdiktaren Emma Klingenberg att framföra ett program med nya tonsättningar av vistexter av Tove Jansson som tidigare varit okända.

Evenemangen planeras att genomföras med publik, med hänsyn till gällande restriktioner, och några av dem kommer även att kunna streamas.

Håll utkik under Evenemang för mer information om tid och plats för de litterära salongerna hösten 2021.