Skriv din stund på jorden!

Litteraturnod Vimmerby söker nyskrivna, korta texter av unga mellan 15 och 19 år som har anknytning till Kalmar län. Hela eller delar av berättelserna kan publiceras i en bok. Projektet drivs av regionförfattarna under namnet ”Skriv din stund på jorden!”.

Det kan vara en tanke, en dikt, en låt eller om ett pass på gymmet. Om en flaska på gatan, ljudet av hovar mot stallgången, av skratt som ekar i natten. Eller gråt en tidig morgon. Du kan berätta om dagen när allt blev som du hoppats. Eller inte. Om rädslor eller kärlek. Om klimatet. Om en ny gitarr. Eller en gammal. Om körkort eller ett sommarjobb. Eller längtan efter ett studentflak. Den kan vara känslan efter tävlingen ni vann. Eller förlorade. Om din vilsna avatar, en tatuering, en dröm. Om mod. Om bruten vänskap. Eller evig. Om flykten. Hemkomsten. Det kan vara ord som rymmer det allra minsta eller det allra största. Tillsammans med många andras kan din berättelse bli en bok om länet.

När du berättar för andra blir du del i något större. När många berättar tillsammans blir vi en jättes fotspår, ett avtryck i tiden, på den jord vi delar. Så, skriv din stund på jorden. För just här och just nu ryms allt – och din berättelse har en plats.

Vi läser alla texter med omsorg och öppen blick. Oavsett om du aldrig har skrivit tidigare, är osäker på stavning eller tänker på ett annat språk än svenska.

Välkommen att mejla max fyra A4-sidor senast den 15 augusti 2021!

Regionförfattare 2021:

ami.andersson@vimmerby.se

anna.winberg-saaf@vimmerby.se

Material:

Folder Skriv din stund på jorden

Affisch Skriv din stund på jorden