Vimmerby berättar

2023-10-14 10:00 -- 22:00

I år deltar litteraturfestivalen Vimmerby berättar i samtalet om vår tids största utmaning. Vi söker orden som saknas när världen förändras. Berättelsernas roll för att skapa förändring. Vi undersöker språket som formar oss och vårt tänkande, och de arenor där mogna samtal kan föras. Uttrycket ”Världens viktigaste berättelse” har vi lånat från Greta Thunbergs förord till Klimatboken.

Genom poesiuppläsningar, scensamtal, workshops, dans och musik gestaltar författare och poeter klimatkrisens alarmerande läge. Självklart finns något för alla åldrar. Sagostund, teater, skrivarworkshop och poesiuppläsning av och för unga. 

Vimmerby berättar äger rum lördagen den 14 oktober. Dagen inleds kl 10.00 med invigning på Rådhustorget och inledningstal av Amanda Lind (MP), ordförande i riksdagens kulturutskott och tidigare kulturminister, samt sång och dans av elever från Vimmerby kulturskola och Vimmerby Folkhögskolas kör.

Vernissage på stadsmuseet Näktergalen öppnar kl 11.00.

Under förmiddagen äger program för barn och unga rum på Vimmerby bibliotek, med sagostund, workshop, teater och poesiverkstad.

Från kl 12.00 blir det program på Näs, Astrid Lindgrens barndomshem, med författarframträdanden, utdelning av Salikon-priset och soppbuffé.

Dagen avslutas liksom förra året med poesi i baren på Stadshotellet då flera av dagens författare och poeter medverkar.

Välkommen att lyssna, samtala och dela din version av världens viktigaste berättelse!

Se hela programmet samt info om biljetter på sidan Vimmerby berättar.