Litteraturkväll

2024-02-27 18:00 -- 19:00

Välkommen till en spännande kväll om litteratur på Kalmar teater med utdelning av författarstipendium, författarsamtal och boksläpp!

Litteraturnod Vimmerbys författarstipendium för år 2024 delas ut till Emil Haskett.

Juryns motivering lyder:

”Med stort driv och språklig finess släpper Emil Haskett fram en otyglad fantasi med rötter i den lokala bygden och för in en gastkramande dimension i det litterära Vimmerby.”

Emil Haskett bor i Tuna och arbetar som lärare på Vimmerby folkhögskola, där han undervisar i svenska, föreläser på seniorkursen om mytologi och kulturhistoria, samt håller i kursen kreativt skrivande på musikalartistutbildningen. Han debuterade 2017 med fantasyromanen Dit du inte får gå (Nordic Press), och har sedan dess fortsatt att skriva inom fantastikgenren, framför allt noveller som har publicerats i olika antologier. Han sysslar även med rollspel.

Arne Bengtsson, mångårig utrikesjournalist som är född och uppvuxen i Kalmar län, berättar om boken Öknens hämnd, som har kallats för en klimatthriller. Boken är ”rafflande, substantiell, vacker, med karaktärer som får liv”, enligt författaren Maria Küchen som leder samtalet.

Kvällen avslutas med boksläpp av antologin Alla spår du gjort med texter av 28 ungdomar från feriepraktiken Skrivsommar. Medverkande ungdomar läser ur boken. Bokförsäljning till releasepris.

Kalmar teater, Larmtorget 1, kl 18.00. Fri entré.

Litterära aktörer på detta evenemang

Boken Alla spår du gjort