Tre dagars författarbesök i Hultsfred

Författaren, föreläsaren och ståuppkomikern Kadir Meral berättar om sin nya bok “Mullbärsträdet i Aleppo”.

Kadir Meral kom till Sverige som 14-åring från Turkiet, tillsammans med sina föräldrar och sina åtta syskon. I sin första bok, “Pojken som  följer sin skugga”, berättar han om en ung kille som efter gymnasiet studerar vidare på universitetet. I mötet med nya studiekamrater möter han också den svenska kulturen på ett annat sätt – och även kärleken. Boken bygger till stor del på hans egna erfarenheter av att växa upp med hedersförtryck.

“Mullbärsträdet i Aleppo” kom ut i höstas och är en fiktiv berättelse om hur flera olika livsöden vävs samman genom migration, flykt och kriminalitet, där någras sökande efter trygghet och upprättelse krockar med andras jakt på pengar och status.

Under tre dagar besöker nu Kadir Meral Hultsfred, där han kommer att träffa ungdomar i skolor och även delta i ett författarsamtal på Hultsfreds bibliotek. 

Mer information om författarsamtalet finns på Hultsfreds biblioteks hemsida. Samtalet är ett samarrangemang med Litteraturnod Vimmerby och leds av Carolina Klintefelt.

Kadir Meral berättar om sina böcker på Hultsfreds bibliotek.