Astrid Lindgrens Näs öppnar för säsongen

Öppet under påsken. Föreställningen "Astrid och musiken" spelas den 23 april.

Tillsammans med musiker från Camerata Nordica berättar och sjunger Kristina Ruhnström och Mats Genfors om sångerna och musiken till Astrid Lindgrens många berättelser. Astrid Lindgren var Kristinas morfars syster och många av de berättelser som blev älskade över hela världen har sitt ursprung just på gården Näs i Vimmerby, där Astrid och hennes syskon växte upp.

Biljetter bokas via mejl till bokning@astridlingrensnas.se

Föreställningen kommer också att visas den 21 april i Högsby och den 24 april i Ydre. 

Den 7 maj öppnas sedan årets specialutställning. Den heter “Allt hänger ihop” och handlar om barnboksskaparen Anna Höglunds författarskap. Hon har publicerat ett 20-tal böcker, varav flera också har blivit dramatiska verk, och hon har också samarbetat med bland andra Barbro Lindgren, Eva Susso och Gunnar Lindkvist.

Anna Höglund har fått ta emot ett flertal priser, såsom Augustpriset 1996, Heffaklumpen 1997 och Astrid Lindgren-priset 2016. Hon har bland annat skrivit och illustrerat böckerna om Mina och Kåge samt om Igelkotten och mullvaden. Utställningen visas i Prästgården, Trädgårdshuset och i Prästgårdsparken. Här visas bland annat originalillustrationer och miljöer från böckerna.

I föreställningen ”Astrid och musiken” sjunger och berättar Kristina Ruhnström och Mats Genfors.

Men redan nu i påsk går det att besöka den ordinarie utställningen ”Hela världens Astrid”, fika eller äta i restaurangen och promenera i trädgårdarna. Portarna slås upp den 14 april. Mer information om öppettider och priser finns på Astrid Lindgrens Näs hemsida.