Mian Lodalen på flera besök i Kalmar län

Samtal om nya boken och möjlighet att vinna ett exemplar när författaren gästar bibliotek i länet.

En av förra årets mycket uppmärksammade böcker var ”Lesbiska ligan” (Romanus & Selling) av Mian Lodalen. Boken är den andra delen i en planerad trilogi där författaren lyfter fram verklighetsbaserade berättelser om samkönad kärlek. Den första delen i serien heter ”Lisa & Lilly”.

Tre kvällar i rad gästar nu Mian Lodalen Kalmar län och berättar om böckerna och om det gedigna arbete med research som hon har gjort för att få fram historien bakom berättelserna. 

I ”Lesbiska ligan” handlar det om ett uppmärksammat kriminalfall där fem kvinnor som är inblandade i ett svartsjukedrama ställs inför rätta och måste försvara sig mot anklagelser om ”otukt som mot naturen är”. 

I samband med samtalen går det att köpa boken och få den signerad, och även att delta i en utlottning.

Mian Lodalen besöker Torsås bibliotek tisdag 29 mars kl 18.30, Emmaboda bibliotek onsdag 30 mars kl 17.00 och Vimmerby bibliotek torsdag 31 mars kl 18.00. Föranmälan sker via mejl till respektive bibliotek. Samtalet på Vimmerby bibliotek leds av Ami Andersson.

Mian Lodalen
Mian Lodalen berättar om sina historiska böcker vid besök i Torsås, Emmaboda och Vimmerby. Foto: Elisabeth Ohlson