God Jul och Gott Nytt År!

Litteraturnod Vimmerby sammanfattar året och ser fram emot nästa år.

Vilket år – både i den stora världen och för oss alla personligen. Pandemin har påverkat oss och fortsätter att så göra. Vi som arbetar med att förvalta kulturarvet efter Astrid Lindgren, stödja litterär utveckling och lyfta litteratur som konstform har trots restriktioner inte varit arbetslösa, tvärtom. 

I lördags hölls bokrelease för vår nya antologi, “Bara för en stund”, där 31 ungdomar från Kalmar län får sina texter publicerade. Det litterära utvecklingsprogrammet Skrivyta Syd har pågått i ett halvår. Sex författare, en från vart och ett av sydlänen, har fått möta väletablerade manuscoacher och författarkollegor för att få stöd i sina konstnärliga processer.

God Jul och Gott Nytt År önskar Litteraturnod Vimmerby!

Den 15 december var det deadline för Den stora läsutmaningen, årets nya tävling för Sveriges alla fjärdeklassare, där den klass som läst flest böcker kommer att vinna en klassresa hit till Astrid Lindgrens Vimmerby. Litteraturnod Vimmerby står i startgroparna för att välkomna vinnarklassen till en fantastisk upplevelse i vår.

Nu blickar vi framåt mot nya litterära satsningar och aktiviteter. Litteraturnod Vimmerby inleder året med att delta på SmåLitt i Jönköping och kommande höst, den 15 oktober 2022, genomförs återigen litteraturfestivalen Vimmerby berättar. Hoppas att vi ses då!

Under perioden 20 december 2021 till 9 januari 2022 är Litteraturnod Vimmerby mindre tillgängliga. Vi önskar nu alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År 2022!