Release för ny bok med ungas texter

På lördag släpps "Bara för en stund", antologin som är resultatet av sommarens skrivarkurser och regionförfattarnas upprop till länets ungdomar.

Det första uppropet med rubriken ”Skriv din stund på jorden” gick ut i våras. Regionförfattarna Ami Andersson och Anna Winberg Sääf fick i uppdrag av Litteraturnod Vimmerby att skapa en antologi av och för unga i Kalmar län, och uppropet spreds via bland annat skolor, kulturskolor och bibliotek.

Senare genomfördes feriepraktik i kommunerna Emmaboda, Mörbylånga och Vimmerby, där praktikanterna fick pröva på författarens olika verktyg och lära sig att arbeta med sina texter.

Ett fyrtiotal texter av 31 skribenter hade kommit in när deadline passerade den 15 augusti. Men för de medverkande fortsatte arbetet under hösten med textredigering och bearbetning i nära samarbete med regionförfattarna.

Nu är det äntligen klart, och den nya boken släpps på lördag den 18 december kl 13.00 vid en särskild bokrelease på Folkets hus i Emmaboda. Flera av skribenterna medverkar med uppläsningar, och det blir också musik från kulturskolan. I direkt anslutning till bokreleasen blir det också möjlighet för anmälda deltagare att få en för-premiärvisning av den nya filmatiseringen av Vilhelm Mobergs ”Utvandrarna”.

Äntligen här! I antologin ”Bara för en stund” får 31 unga skribenter sina texter publicerade.

– Nu hoppas vi att många som arbetar med unga runt om i länet ska ta vara på möjligheten att engagera våra nya författare och att lyfta det kreativa skrivandet i sina sammanhang, säger Anna Mellergård, verksamhetsledare för Litteraturnod Vimmerby som är huvudman för projektet och utgivare av boken.

Mer information om programmet finns här.