Tove Folkesson i samtal om sin nya bok

Förra regionförfattaren Tove Folkesson deltar i tre författarsamtal i Kalmar i november om "Den stora kyrkan".

Den nya romanen som kom ut i september har uppmärksammats stort i både press och tv. ”Jag är övertygad om att ’Den stora kyrkan’, tillsammans med föregångaren ’Hennes ord’, i framtiden kommer att räknas till den svenska autofiktionens klassiker. Eller, kort och gott, till den svenska litteraturens klassiker”, skrev exempelvis Amanda Svensson, recensent i Sydsvenska dagbladet.

”Den stora kyrkan” (Albert Bonniers förlag) är en uppföljare till förra romanen ”Hennes ord”, men kan också läsas helt fristående.

I november går det att få lyssna till författarsamtal med Tove Folkesson vid tre tillfällen i Kalmar. Det första äger rum den 2 november kl 18.00 på Kalmar stadsbibliotek. Därefter finns möjlighet att träffa Tove Folkesson på Dillbergs bokhandel den 17 och den 18 november, tillsammans med författarna Johanna Mo och Johan Theorin. Till de senare evenemangen behövs biljett, se info på länken ovan.

Tove Folkesson. Foto/copyright: Sara Mac Key

Tove Folkesson var under år 2020 regionförfattare i Kalmar län tillsammans med Ami Andersson. De arbetade då bland annat med att ta fram antologin ”Körverk för 136 röster: texter från Kalmar län” (Basebo förlag). År 2021 har Anna Winberg Sääf tagit över uppdraget efter Tove Folkesson. Litteraturnod Vimmerby är huvudman för projektet regionförfattarna.