Nu inleds Bok & Bibliotek

Årets största svenska bokmässa, Bok & Bibliotek i Göteborg, inleds idag. I år erbjuds utbudet även digitalt.

Teman för i år är Demokrati, LÄS! LÄS! LÄS! samt Nordiska författare.

I programmet på fredagen syns bland annat en diskussion om arvet efter Pippi i modern svensk barnlitteratur, ett samtal som leds av journalisten Lotta Olsson. Medverkar gör bland andra Elin Ek, författare till böckerna om Athena, och Sara Ohlsson som ligger bakom böckerna om Frallan.

Under fredagen går det också att få lyssna till årets ALMA-pristagare Jean-Claude Mourlevat vid två tillfällen, i ett samtal med journalisten Yukiko Duke på förmiddagen med fokus på poesins roll i barnlitteraturen, och senare i ett möte med litteraturkritikern Jenny Högström där pristagaren får berätta mer om sitt författarskap. Mourlevat kommer sedan på lördagen att medverka i ett författarsamtal på Astrid Lindgrens Näs i Vimmerby.

I år erbjuds Bokmässan Play, en möjlighet att ta del av utbudet digitalt. Foto: Shutterstock

Fullständigt program för Bok & Bibliotek samt biljetter finns på Bok & Biblioteks hemsida. Mässan pågår 23-26 september.