Träff för Körverkets författare

Samling på Astrid Lindgrens Näs för medverkande i antologin.

Fullspäckad boklördag på Astrid Lindgrens Näs blir det lördag den 25 september, med årets ALMA-pristagare Jean-Claude Mourlevat på besök och dessutom återträff för medverkande författare i antologin ”Körverk för 136 röster: texter från Kalmar län”.

Antologin var resultatet av regionförfattarna Ami Anderssons och Tove Folkessons projekt, som de arbetade med under förra året.

– Det gick ut ett upprop till skribenter i hela länet, ”Vill du låna världen din berättelse?”, berättar Anna Mellergård, verksamhetsledare för Litteraturnod Vimmerby som är huvudman för regionförfattarna. Vi fick in texter från 136 författare som tillsammans bildar ett fantastiskt körverk av röster från vårt län.

Tove Folkesson och Ami Andersson.

Boken gavs ut för snart ett år sedan och flera av de medverkande deltog då i en uppläsning på Kalmar teater. Ett liknande evenemang i Vimmerby fick dock skjutas upp – men nu är det alltså dags. Det blir mingel, samtal och uppläsningar på Astrid Lindgrens Näs i Vimmerby. Några av deltagarna har också fått möjlighet att boka plats på författarsamtalet med Jean-Claude Mourlevat och Mårten Sandén som äger rum efteråt.

– Vi är så glada över att äntligen kunna erbjuda det här tillfället för skribenterna, säger Anna Mellergård. Och så hoppas vi att de ska ta med sig inspirationen och arrangera fler tillfällen att lyfta boken och dess texter, för det här är röster som förtjänar att få klinga länge till.